Malatya'da uzun yıllardır beklenen Kuzey Çevre Yolu Projesi'nde önemli aşamalar tamamlanıyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte şehir trafiği rahatlayacak, ulaşım süresi kısalacak ve ekonomik katkı sağlanacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın yakından takip ettiği proje, Malatya'nın kuzeyini çevreleyerek şehir içi trafiğini önemli ölçüde azaltacak. Proje kapsamında inşa edilen modern yol, şehir merkezine alternatif bir güzergah sunarak hem özel araç sahiplerine hem de toplu taşıma araçlarına daha konforlu bir yolculuk imkanı sağlayacak.

Ulaştırma ve altyapı bakanı abdulkadir uraloğlu

Bakan Uraloğlu: Şehir İçi Geçiş Süresi 25 Dakikaya Düşecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun açıklamasına göre, Malatya Kuzey Çevre Yolu Projesi ile şehir içi geçiş süresi önemli ölçüde kısalacak.

Malatya’nın 16 il için önemli bir geçiş noktası olduğunu vurgulayan Bakan Uraloğlu, çevre yolunun bu konuda büyük bir yükü omuzlayacağını belirtti. Şu anda şehir merkezinden geçişlerin yaklaşık bir saat sürdüğünü ifade eden Bakan, çevre yolunun tamamlanmasıyla bu sürenin 25 dakikaya düşeceğini müjdeledi.

Projenin sadece zaman kazandırması değil, aynı zamanda ekonomik ve çevresel faydalar da sağlayacağı vurgulandı. Çevre yolunun tamamlanmasıyla yıllık 631 milyon TL’lik bir tasarruf sağlanacak ve 19 bin 177 ton karbon emisyonu azaltılacak. Bu da hem vatandaşların cebine katkı sağlayacak hem de çevreye duyarlı bir proje olduğu anlamına geliyor.

Aydın-Denizli arası yolculuk süresi 2 saatten 55 dakikaya düştü Aydın-Denizli arası yolculuk süresi 2 saatten 55 dakikaya düştü

Malatya Kuzey Çevre Yolu Projesi’nin, şehrin ulaşım ağını güçlendirerek gelişmesine önemli katkı sağlayacağı bekleniyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Malatya, hem bölgesel hem de ulusal çapta daha önemli bir konuma gelecek.

Çevre Yolu Projesi Hızla İlerliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklamalarına göre, Malatya'da beklenen çevre yolu projesi hızla ilerliyor. Battalgazi'ye kadar olan yaklaşık 12 kilometrelik kesimin yarısı tamamlanırken, yıl sonuna kadar tüm kesimin bitirilmesi hedefleniyor.

Bakan Uraloğlu, 38 kilometrelik kesimin bu yıl sonu itibariyle tamamlanarak trafiğe açılacağını belirtti. Projede 100'e yakın makine ve 200'e yakın personel görev alırken, 15 kilometrelik bir başka kesimde de ihale süreci tamamlandı. Müteahhit firmanın çalışmalara başladığı bu bölümün tamamlanması için ise 2026 yılı hedefleniyor.

Bu proje ile Malatya, Elazığ yoluna kadar olan kesimi tam bir çevre yoluyla kuşaklayarak ulaşım ağını güçlendirecek. Bölge halkı ve ticari faaliyetler için önemli bir gelişme olan bu proje, Malatya'nın ulaşım altyapısındaki eksikliği giderecek ve şehir trafiğini rahatlatacak.