Balkanlar, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgelerini kapsayan ve dünyanın en büyük beş yapı fuarından biri olan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, sektörün önde gelen isimlerinin iş birliğiyle Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek. Bu etkinlik, inşaat sektöründeki en güncel gelişmeleri mercek altına alacak.
Bölgenin en önemli ticaret platformu olma özelliğini taşıyan Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul, aynı zamanda Türk yapı sektörünün en uzun soluklu etkinliğidir. Hem yerel hem de uluslararası katılımcılar için geniş bir kitleye ulaşma imkanı sunan bu fuar, alıcılar, karar vericiler ve kanaat önderleri için kilit bir buluşma noktasıdır. 47. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, yapı, inşaat malzemeleri ve teknolojileri alanında yüzlerce yerli ve yabancı katılımcıyı ağırlayacak.
Türkiye dışından Orta Doğu, Orta Asya ve Kuzey Afrika'dan da sektör profesyonellerini çeken fuar, yeni iş birliklerinin kurulmasına zemin hazırlıyor. Bu yıl İtalya, Avusturya, Güney Kore, Çin, Portekiz, Tayland, Bulgaristan, Rusya ve Mısır gibi ülkelerden uluslararası katılımcılar fuarda yer alacak. Güney Kore'den DSP firması, özel bir proje ile büyük bir stantta yer alarak Asya pazarındaki güçlü konumunu sergileyecek. Mısır ise bu yıl hem ilk kez hem de bir pavilyon ile fuarda boy gösterecek. Her yıl olduğu gibi Çin, en geniş alanda en fazla sayıda katılımla yer alırken, ilk kez katılacak olan Tayland'dan da iki firma fuarda yer alacak. 250'den fazla firma ise 16-19 Nisan 2025 tarihleri arasında düzenlenecek fuardaki yerlerini şimdiden ayırttı.
Turkeybuild İstanbul 2025: İnovasyon ve İş Birliğiyle Dolu Bir Etkinlik Takvimi
Bu yıl düzenlenecek olan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul 2025, mimarlık dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getirerek heyecan verici bir etkinlik programına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Sektörde adından söz ettirmiş, başarılı projelere imza atmış mimarlarla iş birliği içinde hazırlanan bu program, inşaat sektörünün geleceğine ışık tutacak nitelikte.
Yapı Arena etkinlikleri, mimarlık ve yapı sektörünün geleceğini şekillendirmek, yenilikçi çözümler sunmak ve sektöre ilham vermek amacıyla, alanında uzman eş küratörler ve Yapı Fuarı İçerik ve Etkinlikler ekibinin ortak çalışmasıyla dört ana tema etrafında şekillendi. "İnovasyon", "İyileştirme", "Etki" ve "Birliktelik" olmak üzere, her biri sektörün farklı bir boyutuna odaklanan bu dört tema altında, 4 gün boyunca yapı dünyasının ekonomik, teknolojik, toplumsal ve çevresel dönüşümü ele alınacak.
16 Nisan Çarşamba günü, "Keşfin Hammaddesi" teması altında, yapı sektörünün geleceğini şekillendiren keşifler, inovasyon ve malzeme bilimindeki gelişmeler masaya yatırılacak. Solo Design & Consultancy Kurucu Ortağı, Mimar ve Pasif Yapı Tasarımcısı Esra Aydınoğlu ile Döngüsel Tasarım Kurucusu, Mimar Özgül Öztürk'ün eş küratörlüğünde hazırlanan ilk gün programında, "Doğadan İlham Alan Yenilikçi Yapı Malzemeleri", "Ekolojik Dengeyi Koruyan Akıllı Tasarımlar" ve "Geleceğe Yön Veren Teknolojiler" konuları ele alınacak. Döngüsel ekonomi prensipleriyle sürdürülebilir kentleşme ve yeni nesil iş modelleri üzerinden, sektörün önde gelen isimleri malzeme inovasyonu, finansal sürdürülebilirlik ve start-up iş birlikleri üzerine ilham verici bilgiler paylaşacak.
17 Nisan Perşembe günü, "Dijital Onarım" teması altında gerçekleştirilecek fuarın ikinci gününde, iyileştirme odaklı olarak "Dijital Dönüşüm ve Adaptif Kullanım", "İyileştirici Teknolojiler", "Yapay Zeka Ve Parametrik Tasarım Odaklı Çözümler" başlıkları, uzmanlar tarafından yenilikçi yaklaşımlar ve ilham verici sunumlarla değerlendirilecek. İkinci günün eş küratörlüğünü Parametic Architecture Kurucusu Hamid Hassanzadeh üstlenecek.
18 Nisan Cuma günü, "Etkinin Mimarisi" temasıyla üçüncü gün başlayacak ve etki odaklı olarak Nobon Mimarlık Kurucusu, Mimar Dr. H. Cenk Dereli'nin eş küratörlüğünde "Dönüştürücü Mimari ve Çevresel Etkiler", "Tasarımın Sosyal, Ekonomik ve Çevresel Etkileri", "İleri Dönüşüm ve Ekonomik Katkılar" başlıkları tartışılacak. Bu gün, yerel yönetimler, akademi ve özel sektör arasındaki iş birliğini güçlendirmek amacıyla karar vericiler ve fikir önderlerini bir araya getirecek.
19 Nisan Cumartesi günü ise "Dönüşüm İçin Birliktelik" temasıyla son gün, iş birliği konusu ele alınacak. Piknik Works Kurucu Ortağı, Mimar ve Çok Yönlü Tasarımcı Oğul Can Öztunç'un eş küratörlüğünde, "İş Birliği & Katılım ile Yaratıcı, Sürdürülebilir ve Dönüştürücü Tasarımlar", "Bireysel ve Toplumsal Dönüşüm", "Mekansal Dönüşüm" ve "Süreçsel Dönüşüm" konuları ilham verici konuşmacılar tarafından değerlendirilecek.